ROTALAR

Her sabah yola çıkmadan önce o güne ilişkin yol tarifini okumanızı öneririz. Tur süresince önemli sapaklarda organizasyon görevlileri olacak. Yolu bilmeyenlerin gruptan kopmaması yine de tavsiye edilir. Bunların hiç biri fayda etmedi, bir yerde kaldınız, arkanızdan gelen yok; o zaman İLETİŞİM sekmesindeki numaralardan organizasyon komitesi üyelerini aramaya başlayın. Bu numaralardan hiç değilse birini adres defterinize kaydetmek de iyi bir hazırlık sayılır.

30 EYLÜL / 1. GÜN

Sabah eşyalarımızın araca teslimi ve Konakaltı Kültür Merkezi’ndeki kahvaltının ardından, tur başlıyor. Şehrin içinden toplu olarak geçerek üniversite rampasıyla Muğla merkezi ardımızda bırakıyoruz. Bu kısa yokuş, tur heyecanıyla pedala yüklenenlerin nefesini kesebilir. Düşük vites ve ağır ağır çıkmanızı öneririz. Bu kısa tırmanışın zirvesinin ardından bizi Gülağzı inişi bekliyor. Ana yolu takip eden battı çıktı yol bizi Ula önünden Sakar geçidinin başına getiriyor.

Sakar inişi çok dikkat gerektirir. Lütfen yönlendirmelere uyalım. Kendimizi ve başkalarını riske atmayalım. İnişte takip mesafesini uzun tutmaya özen gösterelim. Akyaka’daki öğlen yemeğinin ardından bizi Akbük’e taşıyacak, değil Gökova’nın belki dünyanın en güzel rotalarından birini geçeceğiz. Bu yolun tadını çıkarın. Finalde Akbük koyunda harika bir deniz bizi bekliyor. Dinlenmek için birebir.

1 EKİM / 2. GÜN

Gün tırmanışlarla başlıyor. Önce Akbük ardından Kultak tırmanışlarını tamamlıyoruz. Bacaklarımızı Kultak’tan 3 km sonra başlayacak Alatepe inişi ile dinlendirme fırsatı bulacağız. Bu inişin özellikle ilk 4 km’si büyük dikkat gerektiriyor. Son 4 km si ise daha yumuşak ve öğle yemeği yiyeceğimiz Ören’e indiriyor.

Yemekten sonra Çökertme’ye sahili takip eden düz bir yol eşlik ediyor. Tersane’ye kadar bisiklet üzerinde bol bol sohbet edilebilir. Tersane sonra ise kısa Çökertme tırmanışı gün sonu sürprizi sayılabilir. Çıkışıyla inişi bir rampa bizi kamp atacağımız Kaptan İbrahim Restorana getiriyor. Denizi mükemmeldir…

2 EKİM / 3. GÜN

Meşhur Mazı rampalarına günaydın diyoruz. Tersten daha uzun ama yumuşak olan Mazı bu yıl biraz daha dişli yüzünü gösterecek. Kabaca 10 km kadar tırmanıyoruz. Elbet arada nefes aldıracak. Fakat zirveden sonra öğle yemeği yiyeceğimiz Yalıçiftliğe kadar uzun ve gittikçe yumuşayan bir iniş var.

Bodrum’a yaklaştıkça irtifa tekrar artsa da kendimizi bir anda Yokuşbaşı’nda bulacağız. Bodrum trafiğine girdiğimizden dikkatli olmakta fayda var. Bodrum Antik Tiyatro’da geleneksel fotoğrafımızı çekildikten sonra yine yetkililerin yönlendirmeleriyle Gümbet Zetaş Kamp alanına geçiyoruz.

3 EKİM / 4. GÜN

Kahvaltı sonrası geleneksel fotoğrafımızı çekmek üzere Bodrum Antik Tiyatro’ya pedallıyoruz. Çekimin ardından Datça feribotuna binmek üzere limana iniyoruz. 2 saatlik bir yolculuğun ardından Körmen Limanı’na varıyoruz. Datça’da öğle yemeği ve kısa bir eski Datça gezisi ardından Çubucak Orman Kampı’na doğru yola çıkıyoruz.

Yaklaşık 60 km’yi günün ikinci yarısı yapacağımızdan bugün kendimizi zamanla yarışıyor bulabiliriz. Son bölümde, diğer yamacına göre daha yumuşak ve fakat daha uzun Balıkaşıran tırmanışı bizi bekliyor. Ege ve Akdeniz’i aynı anda gördüğümüz zirvesinden 12 km sonra Çubucak Orman Kampı’na ulaşıyoruz.

4 EKİM / FİNAL

Finale yakışır son günümüzün ilk zirvesi 17.km de Asparan tırmanışıyla geçiyoruz. Bu bölge geçtiğimiz sene yangınlardan büyük zarar gördü. İçmelere taşıyan inişi fren tutmaktan ellerinizi yorabilir. İçmeler’den Marmaris’e uzanan bisiklet yollarını kullanarak ilçeyi geçiyoruz. Marmaris çıkışı %5 ortalamayla günün ikinci rampası

Bu bölümde ana yolu kullansak da bölgenin ağaç örtüsü ve baharın en güzel renkleri arasından geçeceğiz. Kısa Gökçe rampası bize finale geldiğimizin işareti olacak. Okaliptüs ağaçlarıyla örtülü meşhur Akçapınar yolunu bitirip Akyaka’da turu tamamlıyoruz. Bu noktada eşyasını Muğla’ya çıkarmak isteyenler destek araçlarımızı kullanabilirler.